lørdag 17. september 2016

Lønahorgi 1410 moh

Det er så mykje som skal klaffe når to travle damer skal møtes. Tida går og plutseleg har det gått eit par år sidan sist. Renate har hytteleilighet i Tråstølen på Voss. Då passar det vel fint å gå på Lønahorgi! Så det har vi hatt lyst til å gjere ilag ei stund og denne helga fekk vi det til. Vi reiste til Voss igår og idag tok vi turen med utgangspunkt i parkeringsplassen på toppen av Tråstølen.
Vi byrja å gå i nitida. Vi fulgte anleggsvegen oppover. Undervegs kom sola fram og ønskte oss god tur. Så nydeleg utsikt over Skulstadmo! Det er stille både til vanns og til lands.
Etter ein time satte vi oss ned og åt ein banan. Det er haust i fjellet og etter mi meining den finaste tida å gå fjelltur på.Går du rett fram i staden for til høgre er det ein sti som fører ein til Tvinnestølen og Volahytta.
Små vatn undervegs. I bakgrunnen held fjella auge med oss.
Fjellandskapet er massivt og stort. Som vi skulle ønske at nokon kunne fortelje oss korleis alt har blitt til! Kor har breen vore først og sist? Kva heiter alle steinsortane? Kvifor slik og korleis slik? Er du glad i stein så ta deg ein tur hit.
Meg; glad i fjellet og elskar å gå på tur. Og eg hadde det beste turselskapet eg kunne ønske meg. Ja då må ein berre smile.
Det er noko eige med Voss. Det er fleire som seier det same. Atmosfæren, livet og naturen. Eg trives så godt her. Bilete er tatt frå sjølve toppen.
Toppen i sikte. Dette er tatt på veg ned att. Sjølve toppen er ikkje noko særskilt. Det støyer og det er eigentleg mest eit anleggsområde, men det er kjekt å ha vore der.
Fjellandskap over alt med stein og berg i vakre former. Det var så mykje å sjå på. Turen tok seks timar og det er ein krevande tur mest med tanke på det ulendte steinlandskapet.
Eg må seie at det mest fascinerande idag var alle bergartane og formasjonane, Eg veit ingenting om slike ting og sakna å ha ein geolog på turen. Som eit minne tok eg meg ein stein forma som eit fjell. Eit flott minne om ein fantastisk dag på Voss, ilag med Renate, på fjellet, med utsikt og eit nydeleg haustlandskap. Eg kunne ikkje ønske meg meir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar