tirsdag 13. september 2016

Ein fyste gong for alt

Det har vore nokre veker med vannkoppar i heimen så bloggen har ikkje blitt prioritert. Tenkte eg skulle fortelje litt om det nye teltet vårt som vi prøvde for første gong då vi reiste til Lillehammer for nokre helger sidan. Espen skulle sykle Birken og heile gjengen hang seg på. 
Det er langt å reise til Lillehammer, men vi reiste frå eit regnvèr av dimensjonar til sol og blå himmel så då var det greit. Vi innlosjerte oss på Lillehammer turistsenter med utsikt over Mjøsa. Timane med reising forsvann så fort det var råd å setje seg ned og nyte godvèret.
På turen var og svigermor med samt søstra til Espen med familien. Til saman var vi 9 stykke fordelt på tre telt. Svigermor hadde ikkje telta på 38 år og eg trur ho hadde gløymt kor koseleg det er. Iallefall hadde alle ei kjempekjekk helg med godt vèr og mykje leik på ungane. Svigermor budde i det vesle teltet på bilete, det er no i bosset sidan det både var rivna og stengene var dårleg. Vårt telt er derimot heilt nytt og vi er så fornøgd! Outwell Hornet 5 heiter det. Ved luft bles det seg opp og står støtt utan å bruke stenger. Tidsbruken er minimal samanlikna med det gamle teltet vårt som vi brukte i sommar.  Då vi bestilte det ante vi ikkje kor stort det var så då eg henta teltet fylte det heile bagasjerommet. Hengaren til høgre for teltet måtte kjøpast inn. Den er frå Tredal og vi kan fylle den opp med alt mogleg. på toppen har vi sykkelstativ. Ikkje merkar du at du køyrer med den heller. Eg gler meg til sommarferien allereie!
Anna kosar seg med graut til frukost. Sola skein på teltet kl 07 om morgonen. Det er så herleg å vakne opp i eit telt. Det er stor forskjell på dette teltet og det gamle, billege vi hadde før. Det varmar seg fort opp og veggane er tettare og held betre på varmen. Ein får det ein betalar for, det er sikkert!
Eit bilete av Espen må til. Det var no derfor vi reiste. Han er nummer to i bilete iført Superselma-sykkeldrakt. Dagen var upåklageleg, heilt fantastisk vèr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar